This website is an archive of the work of Marietje Schaake in the European Parliament between 2009 and 2019. Marietje can be reached at marietje.schaake@ep.europa.eu

Techbedrijven dragen verantwoordelijkheid in strijd tegen desinformatie

Persbericht
Marietje

Vandaag stelde de Europese Commissie een nieuw actieplan voor om desinformatie te bestrijden met het oog op de Europese Verkiezingen in 2019.

Europarlementariër Marietje Schaake: “We moeten niet naïef zijn over het gevaar van het ondermijnen van de democratie in Europa. De Europese verkiezingen worden een lakmoesproef voor de manier waarop we onze democratie kunnen beschermen. Het actieplan van de Commissie was waarschijnlijk de meest haalbare stap voor de verkiezingen, maar dekt niet alle zorgpunten. Nieuwe wetgeving over het verplicht bekend maken van bots bijvoorbeeld door sociale media bedrijven is belangrijk maar zou nooit op tijd kunnen worden afgerond. Belangrijk is dat we dicht op de huid van de grote techbedrijven blijven zitten. Zij moeten doen wat ze eerder beloofden. De tijd dat we technologiebedrijven blind geloofden is voorbij.”